28 Mayıs 2015 Perşembe

Uçak Bileti

Uçak biletinin birçok türü vardır. Tüketici genellikle ekonomi ve birinci sınıf arasında seçim yapabilir ve bu koltuk farkı kişinin sosyal konforunu etkiler. Biletler ayrıca tek bir hedefe uçmak için satın alınan ve özgün konumuna geri dönmek için kullanılan bir yoldur ya da bir gidiş-dönüş paket olarak satın alınabilir. Çocuklar uçacağı zaman, bazen bilet farklı gerekebilir. Veli kucağına oturmak veya bir koltuğa oturma seçenekleri vardır.

Ekonomi sınıfı biletleri normal ticari uçaklarda mevcut en ucuz ve en rahatsız oturma seçeneğidir. Bazı düşük maliyetli havayolları iş veya birinci sınıf oturma seçeneği sunmaz. Ucuz Uçak bileti
dolayısıyla ekonomi sınıfından alınır. Ekonomi sınıfında oturma genellikle uzun bacaklı olanları rahatsız eder ya da geniş gövdeli insanlar için rahatsızlık verir. Bazılarının dizleri önlerindeki koltuğuna sıkışmış gibi görünür.


Ancak kısa süreli olan yurtiçi uçuşlarda ekonomi sınıf tercihi iyi bir seçimdir. Yolcular daha ne olduğunu anlamadan iniş yapar ve bu nedenle konforda bir sorun yaşanmaz.