18 Ekim 2015 Pazar

Yurt Dışı Uçak Bileti



Hava yolu meydan işletmeciliğinin yaygın hale gelmesi ve hava yolu şirketlerinin artması sonucu rekabet ortamı oluşmuştur. Rekabet ortamı da beraberinde, avantajlı fiyatlar ile yurt dışı uçak bileti ve yurt için uçak bileti satışlarında artışa neden olmuştur.

Yurt dışı seyahatlerinde en çok kullanılan ulaşım şekli zaten hava yolu ile yapılmaktaydı. Ancak olumlu yönde gelişen şartlar sonucunda, yurt dışı seyahatleri için diğer seçenekleri tercih eden yolcular da hava yolu ulaşımını tercih etmeye başladılar.

Avantajları
Uçak ile seyahat etmenin en büyük avantajı, herkesin hem fikir olduğu bir konu olan zaman konusu. Uçaklar genel olarak 400-700 km. arası hız ile uçabilirler. Bu oran, genel olarak yurt için uçak bileti almış yolcuların karşılaşabileceği bir durumdur. Yurt dışı uçak bileti almış yolcuların karşılaşacağı hız daha fazla olabilir.

İki nokta arasında uçuşlarını gerçekleştiren uçaklar; yokuş, iniş, engebe, tepe, dağ gibi yol mesafesini uzatan unsurlar olmadığı için (kuş uçumu mesafe) ekstra çaba sarf etmeden, kara yoluna göre daha yolculuk başlamadan avantajlı durumdadır.Ayrıca, yurt dışı ve yurt içi yolculuklarında, hava yollarının en güvenli ulaşım şekli olduğu, oranlara ve istatistiklere göre kanıtlanmıştır.


Yurt dışı uçak bileti fiyatları ise,
·         Gidilen mesafe,
·         Biletin satın alma zamanı,
·         Kampanyalı koltuk sayısı,
·         Hava yolu şirketinin özel indirimleri,
·         Yolcunun vasıfları,

·         Yolculuk yapılan sınıf (ekonomi-Business)…vb. gibi durumlara göre değişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder